Miért van Önnek is szüksége kollagén peptidre?

A kollagén manapság nagy népszerűségnek örvend, ami többek közt a kiváló marketingnek köszönhető. Habár a kollagén valóban nélkülözhetetlen a szervezet számára és nagyon sok szempontból hasznos, ugyanakkor nem csodaszer.

Kollagén peptid a GyógyVarázs kínálatában! A kollagén a szervezet legfontosabb építő eleme, amely kiteszi a test összes fehérje tartalmának körülbelül harminc százalékát. A kollagén az emberi szervezetben leggyakrabban előforduló fehérje. A kollagénnek összesen tizenhat különböző típusa ismert. A legelterjedtebb az I-es típus, amely a bőrt, ínakat és csontokat alkotja. A II-es típus leginkább a porcokban, míg a III-as típus az érfalakban található. A probléma az, hogy az életkor előrehaladtával, valamint bizonyos tényezők hatására csökken a szervezet kollagén előállító képessége. Habár ma már szinte mindenbe divat kollagént tenni, ráadásul a gyártók szinte mindenre ráhúzzák, hogy a kollagén jótékony hatású. Mindenre ugyan nem, azonban számos dologra hasznos a kollagén.

A kollagént általában a bőröregedés látható jeleinek csökkentésére alkalmazzák, illetve a bőr rugalmasságát is kiválóan javítja. A lefekvés előtti órákban elfogyasztott kollagén a mélyebb, pihentetőbb alvást is elősegíti. Ezenkívül a kollagén az emésztésre is nagyon jó hatással van. A kollagén a szervezet méregtelenítési képességét is kiválóan javítja. Továbbá az izomépítésre is jótékony hatással van, ezért a sportolók is előszeretettel fogyasztják, gyakorlatilag az alaptáplálékkiegészítők közé tartozik. Ráadásul kutatások arra is rávilágítottak, hogy a kollagén a regenerációt és a sebgyógyulást is elősegíti. Ha szeretne bővebb információkat megtudni a kollagénről vagy szeretne GyógyVarázs kollagén peptidet vásárolni, akkor látogasson el a gyogyvarazs.hu webáruházba!