Minőségi HEPA szűrők az interneten!

A levegő szűrés legismertebb eszközei a HEPA szűrők, amelyeket még a II. világháború idején fejlesztették ki Amerikában arra, hogy kiszűrje a szennyeződéseket. Először kórházakban használták műtétek esetén valamint olyan üzletekben, ahol elengedhetetlen a steril környezet és a tiszta levegő, például gyógyszertárakban, vagy éppen számítógép alkatrész gyárakban.

A HEPA szűrő már az élet minden területén használható, például repülőgépeken, űrtechnológiában, de akár az otthonunkban is hasznát tudjuk venni egy ilyen szűrőnek, és manapság már vannak olyan porszívók, amelyek ilyen HEPA szűrővel rendelkeznek. A HEPA szűrők képesek 3 mikronnál nagyobb szennyeződéseket 85-99%-ban eltávolítani a levegőből, az 1 mikronnál nagyobbakat pedig 100%-ban képesek szűrni. A HEPA szűrő anyaga általában valamilyen kompozit keretre vagy fém keretre szerelt, a szűrőanyag maga pedig valamilyen mikro-üvegszálat vagy mikro-üvegszálból készült paplant tartalmazó kompozit. A HEPA szűrőket főleg olyan esetekben használjuk, amikor már a polleneket és finomszemcséket is szűrni akarjuk a levegőből, nem csak a port és a durva szemcséket.

Képes magában tartani a baktériumokat és mikro-szemcséket is attól függően, hogy milyen a szűrőanyag finomsága. A HEPA szűrőket tehát különösen tisztatéren, steril helyiségekben, gyógyszertárakban, kórházakban illetve mikroelektronikai gyárakban tudják kihasználni. Amennyiben további információkat szeretne megtudni a szűrőkről, vagy cégünkről szeretne további információkat megtudni, látogassa fel bátran weboldalunkat az indufil.hu-t. Kérdések felmerülése esetén nyugodtan forduljon barátságos ügyfélszolgálatunkhoz a +36 96 960 074 telefonszámon, vagy küldjön e-mailt az info@indufil.hu e-mail címre.