Minőségi könyvelés

A cégek és a vállalatok sikere nagyon nagy mértékben azon múlik, milyen könyvvitelt tudnak megvalósítani. Sajnos a magyar piacon nagyon sok esetben megfigyelhető az a jelenség, hogy a cégek a bizalmi feladatokat barátoknak, ismerősöknek vagy rokonoknak osztják ki még abban az esetben is, ha az így „kiszemelt” személy nem a legjobb szakmai választást jelenti.

A minőségi könyvelés nem lehet alku tárgya; egy cégnek minden esetben a legjobb könyvelőre van szüksége. A legjobb könyvelő megtalálása viszont egyáltalán nem könnyű.

A Baffy Könyvelő iroda minden igénynek megfelelő szolgáltatást nyújt. Elsősorban arra voltunk kíváncsiak, hogy a melyek a minőségi könyvelés legfőbb ismérvei. Nagyon fontos, hogy a szolgáltatásról szerződést szülessen. Ez mindkét fél érdeke, hiszen ilyen módon tisztázhatók azok a kérdések, amelyek esetleg nézeteltéréshez vagy az együttműködés megszakításához vezetnének.

Minőségi könyvelés nem létezhet felelősségvállalás nélkül. Noha minden egyes könyvelőt a polgári törvénykönyv bizonyos mértékben kötelez a felelősségvállalásra, bizonyos esetekben érdemes kitérni ezek bővebb tárgyalására. Ez magába foglalhatja akár a titoktartást is, amit gyakorlatilag minden minőségi szolgáltatást nyújtó iroda biztosít az ügyfelei számára. Ez félreértésre adhat okot; természetesen a könyvelő nem lehet cinkos az esetleges illegális ügyletekben, viszont titoktartásra kötelezhető a cég bevételeit, illetve eredményességét illetően. Nagyon sok céget és vállalatok érzékenyen érintene, ha a bevételi adatainak részletei a konkurenciához kerülnének…

A felelős cégek minden esetben felelős döntést hoznak, ha könyvelő irodát választanak. Érdemes a Baffy Könyvelést választani, ahol felkészült könyvelők állnak az ügyfelek rendelkezésére.