Mit tegyünk, ha eldugult a wc?

A wc eldugulására sosem lehet felkészülni, de nem árt, ha tisztában vagyunk néhány dologgal, hogy mit tegyünk és mit ne, ha mégis bekövetkezik ez a kellemetlen helyzet. Ha szerencsénk van, akár vízvezeték szerelő nélkül is boldogulhatunk.

A wc eldugulása a duguláselhárítás X. kerület területén dolgozó szakemberei szerint szinte általános probléma. Okozhatja a lefolyóba esett tárgy, a felhalmozódott wc-papír vagy a nem oda való dolgok – vatta, egészségügyi betét, törlőkendő – rendszeres leöblítése wc-ben. Ha dugulással állunk szemben, először hívjuk segítségül a pumpát. A vízvezeték szerelők szerint, akik a duguláselhárítást X. kerület teljes egészén végzik, enyhébb esetekben a pumpa képes megszüntetni a lefolyó elzáródását.

Ha megfelelő vákuum keletkezik, a pumpa fel-le való mozgatásával szerencsés esetben percek alatt elhárítható a probléma. A másik módszer, ami beválhat, a forró víz. Bőségesen és minél magasabbról öntsük a lefolyóba, hogy nagyobb nyomással járja át a csöveket. Amennyiben a két megoldás közül egyik sem hozna eredményt, a duguláselhárítás X. kerület valamennyi utcájában 1 órán belül, 30 napos garanciával rendelkezésre áll.