Napelem árak

Egyre többen szeretnének zöld energiát hasznosítani az otthonaikban, de még nem tudják, melyik lenne az ideális megoldás. Az Optimum Solar csapata segít a helyes válasz megtalálásában.

A napelem ár nagymértékben meghatározza, hogyan viszonyulunk ehhez a megújuló energiaforráshoz. Sajnos nem lehet azt mondani, hogy egy professzionális napelemes rendszer kifizethető a havi konyhapénzből, de mindenképpen olyan megoldásról van szó, ami hosszútávon komoly megtérülést eredményez – mondja az Optimum Solar szakembere.

A monokristályos és polikristályos napelemek viszonylag magas árkategóriát képeznek; annak ellenére, hogy valóban professzionális megoldásként tekinthetünk rájuk, a gyakorlatban sokkal elterjedtebbek a gyengébb hatásfokú amorf szilícium napelemek. A jó minőségű monokristályos napelemekre általában 25 éves teljesítménygarancia érvényes, ami azt jelenti, hogy még 25 év után is a teljes kapacitásának legalább 80 százalékát biztosítani tudja. Ez pedig elég egyértelmű garanciaként értelmezhető.

Az Optimum Solar szakemberei arra hívják fel a figyelmet, hogy a napelem hatásfokának a biztosítása érdekében professzionális megvalósításra van szükség. Egy napelemes rendszer gyakorlatilag nem igényel semmilyen karbantartást, még csak lemosni sem kell, hiszen ezt megteszi helyettünk az eső. Annál fontosabb viszont a megfelelő tájolás, illetve a dőlésszög megfelelő megválasztása. Ha ezt biztosítani tudjuk, akkor a rendszerünk garantálnak hatékony lesz és a befektetés hamar megtérül. A napelemes rendszerek árát előzetes információ egyeztetés nélkül nagyon nehéz megbecsülni. Az Optimum Solar szakemberei azt tanácsolják, hogy forduljunk hozzájuk bizalommal és kérjünk egyedi árajánlatot a megvalósításra.