Síelés Franciaországban

Egyre többen fedezik fel a franciaországi síelés lehetőségét, ami a francia pályák felszereltségének, illetve az Alpok természeti adottságainak ismeretében egyáltalán nem csoda.

A síelés Franciaország hegyein valóban különleges élmény. Ebben az országban a sízésnek nagyon nagy hagyománya van és ez jól érezhető is az itteni síparadicsomokon – mondják a Símax Utazási Iroda munkatársai. A Símax több éve szervez síutakat a francia régiókba; a kínálatukban a legnépszerűbb francia pályák szerepelnek, ahová igazán érdemes ellátogatni.

Természetesen továbbra is a közelebbi síterepek élveznek előnyt a magyarok körében, de egyre többen döntenek úgy, hogy a téli pihenőjüket Franciaországban töltik. A Símax Utazási Iroda abban segít, hogy a kiutazás és az ott töltött időszak zökkenőmentes és élménnyel teli legyen. Hozzávetőlegesen 20 olyan síközpont ajánlata szerepel a repertoárjukban, amelyek mindegyike képes felvenni a versenyt a közkedvelt osztrák pályákkal is. Talán a változatosság a legnagyobb vonzerő, ami Franciaország mellett szól.

A Símax Utazási Iroda munkatársai nem csak a síközpont kiválasztásában, hanem a megfelelő felszerelés kiválasztásában is segíthetnek. Érdemes tudni, hogy milyen felszerelésre lehet szükség egy-egy sítúra alkalmával. Ez elsősorban a kezdők számára jelent nagy segítséget, hiszen számukra problémát okozhatnak az olyan kérdések, mint a megfelelő öltözet megválasztása vagy a síléc kiválasztása. Mindemellett olyan hasznos általános információval is szolgálnak, mint a pályaszakaszok megválasztásának fontossága; kezdőként nem árt tudni, hogy a kék zászlós szakaszok sem mindig azonos nehézségi szintet képviselnek, ezért a pályaszakaszok megválasztásánál figyelembe kell vennünk az aktuális tudásszintünket is.