Nordmann fenyő vásárlás online

Az Abies nordmanniana, a Nordmann-fenyő vagy a kaukázusi fenyő a Fekete-tengertől délre és keletre, Törökországban, Grúziában és az Orosz Kaukázusban őshonos fenyő. 900–2200m tengerszint feletti magasságban fordul elő hegyeken, 1000 mm-t meghaladó csapadékkal. Bővebben erről weboldalunkra kattintva olvashat.

Nordmann fenyő vásárlás vár mindenkit a lehető legkedvezőbb árakkal az online-fenyo.hu weboldalon, tehát bátran keressen fel minket és tudjon meg mindent a rendelésről, valamint a fenyőkről.  A Nordmann-fenyő jelenlegi elterjedése összefügg a jégkorszakban a Fekete-tenger keleti és déli partjainál fennálló erdei menekültekkel. A jelenleg megfelelő éghajlat ellenére a faj nem található meg a Nagy-Kaukázus keleti részén, amelyeket a Fekete-tenger partjától több mint 400–500 km választ el. Ez egy nagy örökzöld tűlevelű fa, amely 55–61m magasra nő, és amelynek törzsátmérője legfeljebb 2 m. A Nyugat-Kaukázus-rezervátumban egyes példányok 78 m (256 láb), sőt 85 m (279 láb) magasak voltak, ezek a Kaukázus, Anatólia, az Orosz Föderáció és Európa kontinensének legmagasabb fái.

A levelek tűszerűek, lapítottak, 1,8–3,5 cm hosszúak és 2 mm vastagok, felületük fényes sötétzöld, alul két kék-fehér sztómacsík található. A levél hegye általában tompa, gyakran kissé bevágódott a hegyén, de hegyes lehet, különösen a fiatal fák erősen nővő hajtásain. A tobozok 10–20 cm hosszúak és 4–5 cm szélesek, érett állapotban szétesnek, hogy felszabadítsák a magokat. A Nordmann fenyő az egyik legfontosabb faj a karácsonyfák számára, amelyet vonzó lombja miatt kedvelnek. Tűi nem élesek és nem esnek le könnyen, amikor a fa kiszárad. A parkokban és a nagy kertekben is kedvelt díszfa. Amennyiben nordmann fát rendelne keresse fel az online-fenyo.hu weboldalt.