Tech hírek nem csak kockáknak

A technológia megállíthatatlanul fejlődik. Ha nem szeretnénk lemaradni, akkor érdemes nyomon követni a híreket, hisz hasznos információkat tudhatunk meg.

Tech hírek, ha ezt említjük, akkor sokan arra gondolnak, hogy az úgy nevezett kockák nézik ezeket a híreket, pedig ez egyáltalán nem igaz. Mindenki, aki szeretne lépést tartani a technológiával, érdekli az informatika, a különféle alkalmazások, appok. Érdemes az ilyen híreket figyelni, hisz olykor különféle veszélyekre hívják fel a figyelmet. Manapság a közösségi oldalak tele vannak az ismerősök és a hírességek „öregített” képeivel. A FaceApp nevezetű alkalmazás szórakoztatónak tűnhet, hisz megtudhatjuk, hogy fogunk kinézni több évtized múlva, azonban jobb óvatosnak lenni vele. Az applikáció ugyanis leszippantja az összes képet a telefonról, majd a cég üzleti célokra felhasználhatja. Mielőtt még felháborodnánk, az a rossz hír, hogy a felhasználók az app telepítésekor beleegyeznek ebbe, így nem lehet reklamálni.

Olvashatunk még arról is, hogy Donald Trump amerikai elnök egy rendelet által elintézte, hogy a kínai óriáscég, vagyis a Huawei tiltólistára kerüljön Amerikában. A rendelet ezért is lehet érdemes számunkra, mert ez az amerikai felhasználókra is kihat. A nem régiben nagy port kavart hír, miszerint a Facebook több ezer profilt törölt vagy tiltott le, szintén érdekes hír. Sokan nem tudtak belépni fiókjukba, mások azt vették észre, hogy követőik száma 1 nap alatt több ezerrel csökkent. Komoly baj lehet a Facebook háza táján, hisz egy ideig a Facebook szolgáltatásai akadoztak. Nem csak néhány szolgáló esetében, hanem a világ több pontján tömegesen tapasztalták a problémát. Ha további érdekes tech híreket szeretne olvasni, látogasson el a 2230.hu weboldalra.