Több féle levendula megtalálható Pannonhalmán

Sokaknak első gondolata a levenduláról Provancet idézi, ám nem kell, olyan messzire utaznunk, ha szeretnénk átérezni ezt e különleges, és gyönyörű látványt, amelyre egy levendula ültetvény közelében fogadhat bennünket.

Levendula több fajtáját is megkülönböztetjük, szám szerint közel 40 fajtáját, melyek számos módon felhasználhatóak. Ám sajnos ezek közül csak 3 fajta használható fel a természetgyógyászat szempontjából. Magyarországra és egész Európába a Földközi-tenger térségéből hozták be ezt a különleges növényt. A legnagyobb ültetvények Dél-Francia országban találhatóak meg, de immáron Magyarország terültén is több helyen foglalkoznak vele. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy egy nem túl igényes növényről van szó, melyet, ha elültetünk akár 25-30 évig is virágozhat. Egyetlen egy titka van a levendulának, hogy nagyon nap igényes. Csak is akkor tud szépen fejlődni és növekedni, ha állandóan napon van. Ha árnyékba ültessük, akkor hamar tönkre megy. Továbbá a levendula erős illatának köszönhetően nem kell permetezni kártevők ellen, hiszen sem a bogarak, sem a rágcsálók nem szeretik az erős illata miatt.

Amennyiben Ön is szeretne a kertjébe illatozó levendula bokrokat, akkor keressen fel bennünket és rendelje meg a különböző levendula palánták egyikét. A kínálatunkban megtalálhatóak angol és francia levendula, melyek szabad gyökerűek. Illetve a konténerezett angol és francia fajták. Ezek között az a különbség, hogy az egyik tavasztól őszig, míg a másik egész évben virágzik.  További bővebb információt megtalálja a pannonhalmilevendula.hu oldalára kattintva. További elérhetőségeink a 06-20/595-7777-es telefonszámon. Bármilyen információval kapcsolatban forduljon hozzánk bizalommal, mi mindig állunk a rendelkezésére.