Tolatóradarral többé nem mumus a parkolás

A jogosítvány megszerzésére felkészítő oktatóautóban – még ha fel is van szerelve tolatóradarral-, vélhetően a hagyományos módon történő tolatásra próbálja tanítani tanulóját a vezetésoktató. Mert ez alap tudnivaló minden jogosítvánnyal rendelkező számára. Manapság azonban minden a kényelemről, a gyorsaságról szól, s ez az életmód szinte általánossá teszi a különböző kiegészítő eszközöket a kocsikban.

Ide klikkelve olvashatók a részletek a ka-autoszerviz.hu oldalon arról, mi az álláspont a tolatóradarok utólagos beszereléséről. Kár tagadni, hogy tolatóradarral könnyebb és gyorsabb az egyébként sokak számára nehézkes parkolási manőver. Az újabb autókban már szériatartozék ez a vezetést segítő eszköz, viszont talán még mindig több autó közlekedik nélküle, mint vele. Erre természetesen van gyógyír, hiszen ezt a szerkezetet utólag is egyszerűen be lehet szerelni. A kütyü által kibocsátott ultrahang frekvenciák segítségével az érzékelők felmérik, hogy van-e bármi is az autó útjában, s természetesen a megfelelő jelzéssel ezt a sofőr tudtára adja. Bár segíteni tud, a pontos távolságot nem tudja megállapítani, így fontos, hogy tapasztalt, jogosítvánnyal rendelkező sofőrök szükségesek a különböző manőverekhez.

Egy jó szervizben úgy tudják a lökhárítóba szerelni az érzékelőket, hogy az gyakorlatilag észrevehetetlen. Mivel ez a segédeszköz rendkívül fontos szerepet játszik a vezetésben, s asofőr nagyban támaszkodik az általa nyújtott információkra, semmiképp nem érdemes az olcsó bóvlit beszerezni, a szerviz munkára pedig még nagyobb hangsúlyt kell fektetni, hiszen a sofőr és az autó biztonsága a tét. Tolatóradar használatával nincs több feszengés a szűk parkolóházak, vagy a zsúfolt bevásárlóközpontok parkolóiban. Azonban nem szabad elfeledni, hogy a tolatóradar használata nem helyettesíti a sofőr parkolási tudását, inkább csak afféle mankóként szolgál! A ka-autoszerviz.hu oldalon böngészve további érdekességek találhatók, keressék fel és tájékozódjanak biztos forrásból, szakértőktől!