Vállalkozom otthonról – tanácsok kezdőknek

Ha úgy döntene, hogy otthonról vállalkozna, mert szeret otthon lenni  – itt talál néhány tanácsot, hogyan kezdjen bele otthoni vállalkozásába.

Ha Önnek is összeszorul a gyomra, amikor reggel munkába kell mennie, akkor ez lesz a megoldás. Lehet, hogy szereti a munkáját, de az érzés, hogy másoktól függ a jövedelme  – sokakat eltántorít a klasszikus értelemben vett munkavállalástól.

Hadd soroljam fel az előnyöket: nem szükséges irodát bérelni, elég ha kialakít egy szobát a lakásban vagy a házban. Szüksége lesz egy íróasztalra és egy kényelmes székre, egy nyomtatóra, ami egyben scannel és fénymásol, egy irattartó polcra és apróbb irodai eszközökre: papír, számológép, írószer, irattartók stb.

Szüksége lesz egy számítógépre, vagy egy laptopra, ami még egyszerübbé teheti a munkát. Ha például elutazik külföldre, akkor magával viheti a laptopját és ugyanúgy dolgozhat máshonnan is, minta otthon volna. A számítógépén jó ha van szövegszerkesztő program és excel, de amennyiben nincs, az internetről letöltheti az ingyenes változatot, melynek neve Open Office. Tipp: írja be a Google keresőbe, hogy „Open Office” és a találatok közül válassza ki, töltse le és kezdje el használni.

Mielőtt otthoni vállalkozásba kezdene, készüljön egy üzleti tervvel, marketing tervvel és mérje fel azt, hogy az ön vállalkozási ötlete mire nyújt megoldást. Ha talál egy aktuális problémát, amire az ön ötlete megoldásértékű, akkor jó úton jár!  Kérje ki egy tapasztalt vállalkozó tanácsát és hallgassa meg az ő történetüket, mert abból nagyon sokat lehet tanulni.

Csatlakozhat egyéb cégek partner programjához, ami azt jelenti, hogy továbbértékesíti a terméket vagy a szolgáltatást jutalék fejében.

A partner programok előnyei:
többnyire ingyenes a csatlakozás
nem szükséges saját termék hozzá
akár pénz nélkül is elkezdheti
nem kell boltot fenntartania, mert az interneten zajlik az üzlet
minden egyéb feladat, mint a számlázás, szállítás és ügyfélkapcsolat a cég feladata
bárhonnan dolgozhat, ahol van internet
nincs kötött munkaidő
ha megfelelő tapasztalattal rendelkezik, akkor több partnerprogramhoz is csatlakozhat.

Jooble állásgyűjtő portál